Apployee

Code 95 U24 Slimme Chauffeursdag

Optimaliseer rijgedrag & veiligheid

Bij Apployee helpen we jouw transportbedrijf het potentieel van Code 95 optimaal te benutten met onze data-driven Code 95 opleidingen. Een verplicht onderdeel binnen onze Code 95 opleiding is de Slimme Chauffeursdag. Tijdens de Code 95 Slimme Chauffeursdag krijgen jouw chauffeurs de kans om meetbare verbeteringen te realiseren in hun rijgedrag, communicatie en beroepshouding. Zo testen we de reactiesnelheid van jouw chauffeurs met dezelfde reactietest die regelmatig wordt toegepast door Max Verstappen en meten we met ons slimme datamodel het rijgedrag van de chauffeur. Door middel van het positief bekrachtigen van goed gedrag, moedigen we positieve gedragsveranderingen aan om zo de veiligheid en prestaties op de weg te bevorderen! De chauffeursdag kan volledig aangepast worden aan de wensen van de klant. Bij Apployee geven we de voorkeur aan onderstaande 3 onderdelen aangezien deze naadloos aansluiten op de onderdelen van Code 95.

1. Rijgedrag op basis van data

In dit praktische onderdeel gaan we aan de slag met het analyseren van het rijgedrag op basis van data. Chauffeurs zullen een route rijden, waarbij we speciale aandacht besteden aan anticiperen, het gebruik van hulpsystemen, concentratie en rijtechnieken. Met real-time data-analyse en track and trace kunnen we vervolgens individuele verbeterpunten identificeren. Tijdens de opvolgende groepssessie krijgen de chauffeurs de kans om tips and trucs uit te wisselen met hun collega’s. Zo stimuleren we een leerzame en interactieve ervaring voor iedereen.

2. Communicatie

Binnen ons programma richten we ons ook op het optimaliseren van de communicatie tussen planners en chauffeurs met behulp van data. Door eerlijk te communiceren over data en rijgedrag, worden chauffeurs aangemoedigd om valkuilen en drijfveren te ontdekken. Medewerkers leren hierbij waarom data en goede communicatie cruciaal is voor een optimale veiligheidscultuur en een efficiënte werkomgeving. 

3. Beroepshouding

Tot slot is er binnen het programma aandacht voor de beroepshouding van chauffeurs. Onze ervaren trainers belichten de gezondheidsrisico’s die van invloed kunnen zijn op jouw chauffeurs en moedigen het belang van vitaliteit aan. Tijdens de training stellen chauffeurs persoonlijke doelen tijdens een wandelsessie, waarbij ze bewust werken aan hun gezondheid. Daarnaast wordt de reactiesnelheid getest en voeren ze een cabine work-out uit om een gezonde levensstijl te bevorderen. 

Jouw chauffeurs ook slimmer?

Met elke stap dichterbij

stressreductie
werkgeluk
co2 - reductie
duurzaamheid
minder verzuim
leiderschap
gezondheid
veiligheid
motivatie
efficiëntie
balans
rendement
flexibiliteit
Apployee-Logo-White