Apployee

Smart Vitality Meting

Meten is weten

De kern van onze aanpak wordt gevormd door onze Smart Vitality meting. Deze meting, gebaseerd op preventief medisch onderzoek (PMO), voorziet elke deelnemer van een uitgebreide fysieke vitaliteitsanalyse die wordt toegelicht door een van onze vitaliteitscoaches. Het programma bestaat uit drie unieke fases: 

Hoe werkt de vitaliteitsmeting?

1. Het Persoonlijke Vitaliteitsrapport

De fysieke vitaliteitsmeting wordt uitgevoerd met een professionele vitaliteitscoach. Allereerst zal het geslacht, de lengte en de bloeddruk worden ingevoerd in de geavanceerde vitaliteitsmeter die vervolgens een snelle bodyscan zal uitvoeren. Via deze scan verzamelen we gedetailleerde data over de algehele vitaliteit van de medewerker. De bodyscan duurt slechts één minuut, waarbij de deelnemer alleen de schoenen en sokken hoeft uit te trekken.

De verkregen data wordt opgenomen in een persoonlijk vitaliteitsrapport, welke de deelnemer naderhand digitaal ontvangt. De vitaliteitscoach geeft de deelnemer persoonlijke tips en adviezen op basis van de uitkomsten in het vitaliteitsrapport, zodat deze er gelijk zelfstandig mee aan de slag kunnen. Echt een advies op maat dus!

2. De Smart Vitality Academy

Iedere deelnemer krijgt een eigen profiel op onze online Smart Vitality Academy. In dit persoonlijke profiel zijn vitaliteitsrapporten, adviezen, resultaten en gestelde doelen op ieder moment in te zien. Hiermee geven we een extra duwtje in de rug om de gedragsverandering daadwerkelijk door te zetten. Daarnaast staat de Academy vol met leerzame content over onder andere voeding, beweging, stress, ontspanning, tips voor onderweg en in de supermarkt, en masterclasses en interviews met topsporters. Iedere medewerker krijgt hier eigen ‘aanbevolen’ content te zien m.b.t. de gegeven adviezen en opgestelde doelen tijdens de metingen. 

500+ minuten content!

Onze Academy staat vol met video’s waarin je tips krijgt over verschillende onderwerpen, waaronder:

 • Omgaan met stress
 • Fit in de cabine
 • Gezonde keuzes bij het tankstation
 • Verschillende cardiotrainingen
 • Lekkere recepten
 • En nog veel meer!

Deze tips worden door echte professionals gegeven, waaronder:

Maartje Paumen

Meervoudig Wereld- , Europees en Olympisch kampioen hockey. 

Maurice Steijn

Voormalig profvoetballer & Hoofdtrainer

Marcel Meeuwis

Voormalig speler Feyenoord & Borussia Munchen-Gladbach

Mounir Toub

Chefkok (oa. Kitchen24)

En nog meer professionals!

Voorbeeld content: Psycholoog Huub Lomans verteld over het belang van bewegen

3. De Bedrijfsrapportage

In de Bedrijfsrapportage worden de gegevens van alle vitaliteitsmetingen van de deelnemers verzameld, waardoor er een duidelijk overzicht ontstaat van de vitaliteit van de organisatie. De rapportage laat in 7 hoofdcategorieën zien wat er al goed gaat in de organisatie en wat er nog aandacht nodig heeft. Ook is het mogelijk om de rapportage op te delen per afdeling of functie. Uiteraard worden de uitkomsten toegelicht door een vitaliteitscoach en worden er concrete plannen voor verdere ontwikkeling besproken.  

De vitaliteit van jouw werkvloer in beeld?

Binnen 1 minuut inzicht in meer dan 200 vitale parameters!

Profiteer van een uitgebreide vitaliteitsmeting die zowel een gedetailleerde scan als een consult met een van onze professionele vitaliteitscoaches omvat. Zij voorzien elk deelnemer van persoonlijke tips en aanbevelingen op basis van het behaalde rapport.

De meting is eenvoudig en ongecompliceerd:

 • Enkel schoenen en sokken dienen uitgetrokken te worden.
 • Er wordt gemeten:
  • Lichaamssamenstelling
  • Circulatie bloedsomloop
  • Microcirculatie
  • Stress- en ontspanningsniveaus
  • Wervelkolomconditie
  • Voedingspatroon

Hiermee krijg je een diepgaand inzicht in zowel de fysieke, mentale als emotionele gezondheid. Onze aanpak is gebaseerd op medische inzichten, toegespitst op toepassingen gespecialiseerd in de transportsector. 

Met elke stap dichterbij

stressreductie
werkgeluk
co2 - reductie
duurzaamheid
minder verzuim
leiderschap
gezondheid
veiligheid
motivatie
efficiëntie
balans
rendement
flexibiliteit
Apployee-Logo-White